Ekspres ciśnieniowy Melitta Latticia
wyróżniony nagrodą Plus X Award
Ekspres Ciśnieniowe Melitta
wyróżnione nagrodą Plus X Award
dzieŃ kawy ŚwiĘtuj
codziennie z najlepszĄ
mARkĄ roku 2022!
Oferta może różnić się u wybranych Partnerów. Oferta obowiązuje do 31.12.2022r. lub do wyczerpania zapasów.
*Raty nawet do 0%. Promocja dostępna u wybranych dystrybutorów marki Melitta , na warunkach indywidulanie
oferowanych przez tychże dystrybutorów. Warunki promocji, w tym RRSO, mogą się różnić pomiędzy dystrybutorami.
www.kawatoprzyjemnosc.pl/raty
10878
espresso tonic
matcha latte
irish coldbrew
espresso negroni
Składniki:
• 1 szklanka parzonej na zimno kawy
• ¼ - ½ szklanki Guinessa
• Ok. 30 ml whiskey
• Ok. 30 ml syropu cukrowego
• ¼ szklanki śmietanki
• Kostki lodu
Składniki:
• 15 ml Compari
• 20 ml Cinzano 1757
• 20 ml Gin
• 0 ml zimnego espresso
• 5 ml syropu cukrowego
• Trochę czekolady
• Skórka z limonki (drobno pokrojona)
Sposób przygotowania:
Włóż kostki lodu do szklanki i dodaj kawę Cold Brew,
Guinnessa, whisky i syrop. Zamieszaj. Na końcu dodaj
śmietankę i pozwól prześlizgnąć się jej przez kostki lodu
na brzegu szklanki.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki z kostkami lodu (oprócz
skórki z limonki) w shakerze. Mieszankę przelej do kubka
i oprósz skórką z limonki.
Składniki:
• 1/2 szklanki + 2 łyżki
przefiltrowanej wody
• 1 łyżeczka organicznej matchy
• 1-2 łyżki miodu
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
• 3/4 szklanki mleka migdałowego
• kostki lodu
Składniki:
• 1 filiżanka espresso
• 250 ml wody z tonikiem
• kostki lodu
• jagody jałowca
• 1 plasterek cytryny
Sposób przygotowania:
Podgrzej wodę w małym rondelku na średnim ogniu.
Gdy woda będzie ciepła (nie gorąca) dodaj łyżecz-
kę matchy i ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż wszystko się
całkowicie wymiesza. Zdjąć z ognia i pozostawić do
ostygnięcia. Włóż lód do szklanki i zalej go wcześniej pr-
zygotowaną matchą. Następnie zalej matchę mlekiem
migdałowym i wymieszaj.
Sposób przygotowania:
Zaparz espresso i odstaw je do ostudzenia. Napełnij
szklankę kostkami lodu, dodaj cytrynę i kilka jagód
jałowca, wlej tonik i ostrożnie wlej espresso. Wygląda
to najlepiej, gdy espresso bardzo delikatnie i powoli
spływa do szklanki. W ten sposób tonik i espresso nie
mieszają się tak bardzo i powstaje efekt bursztynu.