ŚWIAT REZYDENCJI 11-12/2022

Zapraszamy do lektury.

Ekspres ciśnieniowy Melitta Latticia

wyróżniony nagrodą Plus X Award

Ekspres Ciśnieniowe Melitta

wyróżnione nagrodą Plus X Award

dzieŃ kawy ŚwiĘtuj

codziennie z najlepszĄ

mARkĄ roku 2022!

Oferta może różnić się u wybranych Partnerów. Oferta obowiązuje do 31.12.2022r. lub do wyczerpania zapasów.

*Raty nawet do 0%. Promocja dostępna u wybranych dystrybutorów marki Melitta , na warunkach indywidulanie

oferowanych przez tychże dystrybutorów. Warunki promocji, w tym RRSO, mogą się różnić pomiędzy dystrybutorami.

www.kawatoprzyjemnosc.pl/raty

10878

espresso tonic

matcha latte

irish coldbrew

espresso negroni

Składniki:

• 1 szklanka parzonej na zimno kawy

• ¼ - ½ szklanki Guinessa

• Ok. 30 ml whiskey

• Ok. 30 ml syropu cukrowego

• ¼ szklanki śmietanki

• Kostki lodu

Składniki:

• 15 ml Compari

• 20 ml Cinzano 1757

• 20 ml Gin

• 0 ml zimnego espresso

• 5 ml syropu cukrowego

• Trochę czekolady

• Skórka z limonki (drobno pokrojona)

Sposób przygotowania:

Włóż kostki lodu do szklanki i dodaj kawę Cold Brew,

Guinnessa, whisky i syrop. Zamieszaj. Na końcu dodaj

śmietankę i pozwól prześlizgnąć się jej przez kostki lodu

na brzegu szklanki.

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki z kostkami lodu (oprócz

skórki z limonki) w shakerze. Mieszankę przelej do kubka

i oprósz skórką z limonki.

Składniki:

• 1/2 szklanki + 2 łyżki

przefiltrowanej wody

• 1 łyżeczka organicznej matchy

• 1-2 łyżki miodu

• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

• 3/4 szklanki mleka migdałowego

• kostki lodu

Składniki:

• 1 filiżanka espresso

• 250 ml wody z tonikiem

• kostki lodu

• jagody jałowca

• 1 plasterek cytryny

Sposób przygotowania:

Podgrzej wodę w małym rondelku na średnim ogniu.

Gdy woda będzie ciepła (nie gorąca) dodaj łyżecz-

kę matchy i ekstrakt waniliowy. Ubijaj, aż wszystko się

całkowicie wymiesza. Zdjąć z ognia i pozostawić do

ostygnięcia. Włóż lód do szklanki i zalej go wcześniej pr-

zygotowaną matchą. Następnie zalej matchę mlekiem

migdałowym i wymieszaj.

Sposób przygotowania:

Zaparz espresso i odstaw je do ostudzenia. Napełnij

szklankę kostkami lodu, dodaj cytrynę i kilka jagód

jałowca, wlej tonik i ostrożnie wlej espresso. Wygląda

to najlepiej, gdy espresso bardzo delikatnie i powoli

spływa do szklanki. W ten sposób tonik i espresso nie

mieszają się tak bardzo i powstaje efekt bursztynu.

Made with Publuu - flipbook maker